Animatinees

Het Anima festival organiseert vijf matineevoorstellingen, speciaal voor groepen, met de mooiste films uit de selectie 2017. De Animatinees gaan door in Flagey, 1050 Brussel (ingang Heilig Kruisplein).


De films starten stipt om 10u00. Gelieve een kwartier voor de voorstelling aanwezig te zijn.

Prijs: 4€/kind. Begeleiders hoeven niet te betalen (enkel indien er meer dan 1 begeleider is per 10 kinderen: 4€ per extra begeleider)

Opgelet : geen terugbetaling. Alle gereserveerde plaatsen worden aangerekend.

Maandag 27 februari 2017 – 10u

Ma vie de Courgette - Franse versie

Een film van Claude Barras, Frankrijk, 2016, 1u06

Vanaf 7 jaar


Cinéart

Courgette heeft niets weg van een groente maar is een dapper jongetje. Wanneer hij zijn moeder verliest, voelt hij zich helemaal alleen op de wereld. Dat is buiten de ontmoetingen gerekend die hij zal hebben in het weeshuis waar hij een nieuw leven zal opbouwen. Simon, Ahmed, Jujuge, Alice en Béatrice : ze hebben elk hun verhaal, met hun moeilijke maar ook hun lieve kantjes. En dan is er nog dat ene meisje, Camille. Als 10-jarige een groep vrienden hebben, verliefd worden,… er zijn heel wat dingen te leren en te ontdekken. En waarom niet, gelukkig zijn.

Trailer

Dinsdag 28 februari 2017 – 10u

Nieuwe avonturen van Buurman en Buurman – Zonder dialogen

Een reeks kortfilms van Marek Beneš, Tsjechische Republiek, 2016, 40’

Vanaf 3 jaar


Cinéma Public Films

Het is al sinds 1976 dat Buurman en Buurman generaties kinderen en evenveel onhandig klussende papa’s in heel Europa aan het lachen brengen. Dat zijn er dus heel wat! En zij zijn er weer, de twee onafscheidelijke stuntels, nog dwazer dan voordien. Zij hebben ideeën bij de vleet om het leven aangenamer te maken. De tegelvloer van de badkamer vervangen, bij voorbeeld, of appelsienen persen voor een glas appelsiensap.

Schaken / Cactus / Hometrainer / Vloer / Sinaasappelpers

Trailer

Woensdag 1 maart 2017 – 10u

Ballerina - Franse versie

Een film van Eric Warin en Eric Summer, Frankrijk/Canada, 2016, 1u29’

Vanaf 5 jaar


2016 Mitico Gaumont M6 Films PCF Ballerina le Film Inc

Parijs, 1884. Félicie is een weesmeisje van 11 jaar, met maar één droom: sterdanseres worden. Samen met haar beste vriend en gekke uitvinder Victor ontsnapt ze uit het weeshuis en vertrekt ze zonder een cent op zak naar Parijs. Met de hulp van Odette, de poetsvrouw van de Opera die haar onder haar hoede neemt, waagt ze haar kans bij de grote dansschool van de Parijse Opera. Om deze droom te verwezenlijken zal ze haar mannetje moeten staan in een wereld vol valkuilen en moordende concurrentie.

Trailer

Donderdag 2 maart 2017 – 10u

Wallace et Gromit : Les Inventuriers – Franse versie

Een reeks kortfilms van Aardman Studios, Groot-Brittannië, 1990 / 1993, 54’

Vanaf 5 jaar


Folimage

Laat je verleiden door de onvergelijkbare Wallace en zijn onafscheidelijke kompaan Gromit. Hun eerste twee avonturen bulken van de onwaarschijnlijke uitvindingen: een reis naar de maan in A Grand Day Out, en een rare snuiter die bij hen intrekt in The Wrong Trousers. Deze twee korte films, die aan de basis lagen van de saga, zijn nog altijd even verfrissend, heerlijk van de pot gerukt en so British.

 : Trailer

Vrijdag 3 maart 2017 – 10u

L’Ecole des lapins – Franse versie

Een film van Cédric Babouche, Frankrijk/België, 2014, 52’

Vanaf 4 jaar


Gebeka

Het jonge konijn Max is een sympathieke deugniet, maar omdat hij foute vrienden heeft, wordt hij naar de konijnenschool gestuurd. Daar maakt hij kennis met een aardige juf en vooral met het konijntje Emmy! Samen met haar daagt hij een gemene vossenfamilie uit, leert hij de trucs van de Paashaas, en vooral: ontdekt hij wat vriendschap betekent.

Trailer

Na de film kunnen de kinderen deelnemen aan een gratis workshop. De animatoren van Zorobabel geven de kinderen de keuze uit verschillende activiteiten: poppen maken en ze animeren in stop-motion, pixilatie van elementen in een regie van de kinderen zelf, animatie van diverse grafische materialen: pastel, houtskool, zand…

Deze workshop is tweetalig en bestemd voor kinderen tussen vijf en twaalf jaar. Er zijn telkens modules van 11u45 tot 12u30 en van 12u30 tot 13u15.

De workshop bevindt zich op de 2e verdieping van Flagey, net naast de ingang van de cinemazaal.

Deelname aan het atelier duurt 45 minuten. Vooraf inschrijving is verplicht (zie hieronder).

Opgelet ! Deelname aan de workshop is strikt voorbehouden voor groepen die de filmvoorstelling van 10u hebben bijgewoond.