Scholen

Schoolvoorstellingen Anima

De schoolvoorstellingen van het animatiefilmfestival Anima vinden plaats in Flagey, 1050 Brussel (ingang Heilig Kruisplein 15).

De voorstellingen beginnen om 10 uur stipt. Gelieve ter plaatse te zijn rond 9u40.

Prijs per kind: 4€

Begeleiders: gratis toegang (max. 1 begeleider per 10 kinderen)

Opgelet: geen terugbetaling: alle gereserveerde plaatsen worden aangerekend

Reservatie: met bijgevoegd antwoordformulier.

Gelieve het gedateerde en getekende formulier terug te sturen. Betaling door storting op het rekeningnummer dat op antwoordformulier vermeld staat.

Woensdag 22 Februari 2017 – 10u

Anima 2017
Le Parc Distribution

MONSIEUR BOUT-DE-BOIS

Aanbevolen leeftijd : vanaf 4 jaar

Franse versie

Duur : 43 min

Video fragment

3 kortfilms : La chenille et la poule van Michela Donini & Katya Rinaldi, Italië, 2013 - Pik Pik Pik van Dmitry Vysotskiy, Rusland, 2014 – Monsieur Bout-de-bois van Jeroen Jaspaert & Daniel Snaddon, UK, 2015

Mannetje Tak woont in een boom met zijn takkengezin. Zijn Vrouwtje, hijzelf, hun drie Twijgjes, ze passen er allemaal in! Tijdens zijn ochtendwandeling wordt Mannetje Tak door een speelse hond meegenomen en zo tuimelt hij van de ene onfortuinlijke situatie in de andere, steeds verder weg van zijn boom. Zal hij nog voor Kerstmis terug bij zijn gezinnetje geraken?

Donderdag 23 Februari 2017 – 10u

Anima 2017
Twentieth Century Fox 02

TROLLS

Aanbevolen leeftijd : vanaf 6 jaar

Nederlandse versie

Duur : 84 min

Video fragment

Langspeelfilm van Mike Mitchell, USA, 2016.

Prinses Poppy is de optimistische leider van de trollen. Samen met haar tegenpool Branch moet het onwaarschijnlijke duo hun vertrouwde wereld verlaten en belanden ze samen in een avontuur dat hun krachten op de proef stelt. Hun vijanden zijn de Bergens, pessimistische wezens die enkel blij zijn als ze trollen in hun maag hebben zitten.

Vrijdag 24 Febuari 2017 – 10u

Anima 2017

LA GUERRE DES TUQUES

Aanbevolen leeftijd: vanaf 6 jaar

Franse versie

Duur : 83 min

Video fragment

Langspeelfilm van Jean-François Pouliot en François Brisson, Canada, 2015.

Aan de vooravond van de eindejaarsfeesten belanden Sophie en haar kleine zus Lucie in een dorp waar de jongens in de meerderheid lijken. Zij maken er kennis met Luc, die nog niet over de dood van zijn vader heen is, en een heleboel andere kinderen, onder wie ‘De brillen’, de grote Chabot, de Leroux tweeling, Daniel Blanchette, en Pierre en diens hond Cléo. Als de kerstvakantie begint, raken alle kinderen verwikkeld in een episch sneeuwballengevecht tussen twee rivaliserende groepen. Welke van de twee zal het grote sneeuwfort innemen?