Masterclass

Masterclass: Visual Storytelling

Script director Jericca Cleland leerde de knepen van het vak bij Pixar via haar contacten met John Lasseter en Andrew Stanton. Zij werkte mee aan de mise en scène en de fotografie voor Finding Nemo en Toy Story 2. Zij leverde ook een waardevolle bijdrage voor Arthur Christmas (Sony/Aardman), Ballerina, en Ratchet and Clank (gebaseerd op een videogame). Zij geeft lezingen en cursussen in scholen en studio’s overal ter wereld.

In deze masterclass gaat zij dieper in op de kracht van beelden : hoe zij een verhaal opbouwen, een context creëren en emoties gestalte geven. Zij stipt daarbij technieken aan voor een visuele structuur die het filmverhaal ondersteunt. Bij deze masterclass worden voorbeelden gegeven (sommige in live action) en stap voor stap ontleed. Er zijn ook 2 Q&A-sessies met de deelnemers.

Maa. 27/02, van 14u30 tot 18h30 met een pauze van 16 tot 16u30.

Deelname : 35 € / 25 € (studenten en -26 jaar). Reservering

In samenwerking met de Scenaristengilde, de Unie van Regisseurs en het VAF.

Het VAF reserveert vijftig GRATIS* plaatsen voor Vlaamse audiovisuele professionelen en studenten. Inschrijven kan via MyVAF en is verplicht, deadline is maandag 20 februari 2017. Het aantal plaatsen is beperkt. De inschrijving is pas definitief na bevestiging van het VAF.

Voertaal : Engels met simultaanvertaling in het Frans.

Vanaf 16 jaar.